موفقیت در کنکور، نیازمند پایه ریزی یک برنامه قوی و اصولی می باشد. چرا که مطالعه کردن مطابق با برنامه اصولی بخش مهمی از موفقیت تحصیلی محسوب می شود. به طور کلی یکی از راه های اطمینان بخش در موفقیت کنکور و برنامه ریزی برای آن، در مطالعه و ایجاد یک برنامه مطالعاتی منظم و جامع می باشد.
در اولین گام افراد باید اهداف بلند مدت و یا کوتاه مدت خود را شناسایی کرده و سپس با توجه به آن ها، زمان خود را مدیریت کنند. در واقع تعیین اهداف سبب می شود که مناطقی را که باید روی آن ها تمرکز بیشتری داشته باشید را شناسایی کنید.
سپس لازم است که افراد تمام موضوعات و دروس مورد نیاز برای مطالعه را فهرست کنند. در واقع این گام، اصلی ترین مرحله برای انجام یک برنامه مطالعاتی ایده آل می باشد.
در این مرحله اشخاص باید مشخص کنند که برای هر درس چه کاری باید انجام دهند. و سپس آن ها را یادداشت کنند.
در واقع در این مرحله افراد باید با توجه به نقاط قوت، نقاط ضعف و یا زمان بندی امتحان های خود و … برای مطالعه کردن خود اولویت بندی کنند. در واقع در این گام باید مشخص کنید به چه موضوعاتی باید بیشترین زمان را اختصاص دهید و کدام موضوعات باید بهترین زمان خود را داشته باشند.
در این مرحله باید برنامه ریزی کنید تا هر روز در زمان مشخصی مطالعه کنید تا در واقع با ایجاد یک روال، یک عادت مطالعه مثبت ایجاد کنید. در واقع بلوک بندی به این صورت است که افراد باید زمان هایی که در طول روز در اختیار دارند، به بلوک های 40 الی 90 دقیقه ای تقسیم بندی کرده و دروسی که قصد مطالعه آن را دارند را در این بلوک ها قرار دهند.
مهمترین گام در ایجاد یک برنامه مطالعاتی، ارزیابی آن می باشد. ارزیابی برنامه این امکان را می دهد که بتوان از زمان بیشترین استفاده را کرد و مفید ترین مطالعه را داشت.
از زمان استراحت خود به عنوان راهی برای شارژ مجدد استفاده کنید. به شما توصیه می کنیم از زمان استراحت خود برای بیرون رفتن از فضای مطالعه خود استفاده کنید.
ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چرا از برنامه مطالعاتی برای کنکور استفاده کنیم؟ پاسخ این سوال را با مثالی برای شما توضیح می دهیم. به طور مثال اگر فردی دارای یک برنامه مطالعاتی روزانه برای درس خواندن باشد. قادر است که هر فصل یا درسی را مطالعه کند. و این نوع برنامه ریزی سبب ایجاد آرامش شده و در تمامی دروس تعادل ایجاد می شود. اما اگر فردی بدون برنامه مطالعاتی و بر اساس میزان علایق خود اقدام به درس خواندن کند، ممکن است بعضی از قسمت ها را که آسان تر است را خوانده و از خواندن باقی قسمت ها دور بماند.
لازم است بدانید که این تنها یک مثالی از ضرورت برنامه مطالعاتی برای درس خواندن می باشد. و به طور کلی استفاده از برنامه مطالعاتی مزیت های متعددی به همراه دارد. اگر می خواهید خودتان برای خود، برنامه مطالعاتی طراحی کنید، باید تمامی موارد گفته شده را رعایت کنید. اما باید بدانید که بهتر است برای داشتن یک برنامه خوب از یک مشاور مجرب و ماهر کمک بگیرید.