ورود/ ثبت نام

اهمیت و فواید تحلیل آزمون و روش صحیح انجام آن

تحلیل آزمون

تحلیل آزمون از آزمون مهم تر است!

آزمون‌های آزمایشی یک فرق اساسی با ازمون اصلی دارند. این تفاوت به جنبه آموزشی این ازمون‌ها بر می‌گردد. شما برای ازمون‌های آزمایشی، سه مرحله را طی می‌کنید. قبل از ازمون، هنگام آزمون و بعد از آن. در مرحله اول که باید خود را برای مطالب آماده کنیم و اصطلاحا درس بخوانیم. برای مرحله دوم هم باید مهارت‌های آزمون دادن مثل تست زنی صحیح را یاد بگیریم. مرحله بعد از ازمون اما، همان موضوع این دوره ما است. شما باید بعد از آزمون، آزمون را تحلیل کنید. معمولا دانش آموزان به این مرحله کم توجهی می کنند. در این دوره شما با اهمیت تحلیل آزمون‌ها آشنا شده و با درک این نکات کیفیت درس خواندن و نتیجه را بهتر خواهید کرد.

تحلیل آزمون چه فوایدی دارد؟
احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است که اصلا چرا باید آزمون را تحلیل کنیم؟ ندانستن پاسخ این سوال باعث می شود بعد از ازمون دفترچه را کنار گذاشته و هرگز به آن برنگردید. اما تحلیل آزمون باعث می‌شود در آزمون‌های بعدی تعداد غلط هایتان را کاهش دهید. چرا که برای هر دانش‌آموزی پاسخ‌های اشتباه تکراری در ازمون‌ها بخشی از پاسخ های غلط است. با تحلیل آزمون دانش‌آموز متوجه می شود که چرا علاوه بر خواندن درس پاسخ اشتباه را انتخاب کرده است. در نهایت هم با تیپ سوالات آشنا می‌شود. پس اگر می‌خواهید نقاط ضعف خود را برای آزمون‌های بعدی و از همه مهم تر کنکور به نقاط قوت خود تبدیل کنید، باید آزمونتان را تحلیل کنید.

چه سوالاتی را باید تحلیل کنیم؟
اگر بخواهید آزمونتان را تمام و کمال تحلیل کنید، باید تمام سوالات را از روی پاسخ نامه چک کنید. یعنی حتی اگر سوالی را درست هم پاسخ داده اید، به پاسخنامه آزمون مراجعه کنید و جوابش را بخوانید. این کار به تثبیت پاسخ و نکات سوال در ذهنتان کمک می‌کند. اما اگر می‌خواهید سریع‌تر تحلیل آزمون را انجام دهید، باید به سراغ سوال‌هایی که بی‌پاسخ مانده یا غلط جواب داده‌اید بروید. یعنی این دو دسته سوال، سوال‌هایی هستند که حتما باید تحلیل شوند. در دوره سه جلد طلایی شما بیشتر با انواع سوال‌های نیازمند تحلیل آشنا می‌شوید.

تحلیل آزمون

چطور آزمونمان را تحلیل کنیم؟
تحلیل آزمون به طور کلی، یعنی شما راهی که در طول آزمون طی کردید را بازرسی کنید. بعد از اینکه نقات ضعف و اشتباهاتتان در آزمون را تشخیص دادید، راه حل های کاربردی پیدا کنید و در ازمون بعدی نتیجه را بهتر کنید. این کار مراحل مختلفی دارد که به کمک دوره سه جلد طلایی به طور کامل با آن آشنا خواهید شد.
برای تحلیل آزمون بهتر است یک دفتر تحلیل تهیه کنید و همه ازمون ها را در آن نگه دارید.
نکاتی که در آزمون بلد نبودید را از پاسخنامه به جزوه‌ تان انتقال دهید.
نکاتی که سر جلسه آزمون بلد بودید ولی فراموش کردید را در جزوه علامت‌دار کنید. با این کار یادتان می‌ماند که این نکته فرار است و باید بیشتر به آن توجه کنید.
سوالات دام دار را تشخیص دهید، تله آن ها را بشناسید و در دفترتان یادداشت کنید.
سوالات موجود در آزمون، چه آن‌هایی که درست پاسخ دادید و چه باقی سوالات، که نکات جالبی دارند را علامت بزنید. این کار را در واقع برای زمان جمع بندی انجام می دهید. تا در آن دوره برگردید و مجددا این سوالات را پاسخ دهید.

نتیجه گیری از بررسی سوالات آزمون
بعد از بررسی سوالات شما با نگاه انداختن به دلایلتان می‌توانید به نتایجی برسید. شما عمدتا سوالات را به سه دلیل نزده باقی میگذارید یا غلط پاسخ می دهید:
۱- بی‌دقتی کرده‌اید.
۲- بین گزینه ها شک داشتید.
۳- با موضوع سوال آشنا نبودید.
اگر بیشتر سوالات غیر صحیحتان در دسته اول قرار می‌گیرد، یا مهارت‌های تست زنی را بلد نیستید یا استرس زیادی را تحمل می کنید. اما پاسخ‌های غیر صحیح گروه دوم به این دلیل است که به موضوع مسلط نیستید، پس درس را سطحی خوانده‌اید. گروه آخر هم حاصل این است که شما مطالب پر‌اهمیت یا زیادی را حذف کرده و کنار گذاشته اید. حالا که دلیل اشتباهاتتان را فهمیدید وقت آن است که در روش درس خواندنتان با کمک مشاوره تخصصی بازنگری کنید و آزمون بعدی را با پاسخ‌های صحیح بیشتر و تراز بالا تر پشت سر بگذارید.